جستجو کنید

بازدید: 7987
پرینت

 

فشار خون چیست ؟

سرخرگ‌ها خون را از قلب به دیگر نقاط بدن می‌رسانند. برای آن که خون بتواند در این عروق به جریان درآید به نیرویی نیاز دارد که در هر انقباض، عضله قلب در اثر برخورد خون به دیواره سرخرگ ایجاد می‌شود. این نیرو «فشار خون»

نامیده می‌شود.

هنگامی که سرخرگ‌های بزرگ ، قابلیت ارتجاع و استحکام طبیعی خود را از دست بدهند و عروق کوچک نیز باریکتر شوند، فشار خون بالا می‌رود. بالاترین میزان فشار خون ، فشار سیستولیک و کمترین فشار دیاستولیک نام دارد که قلب در حالت استراحت است

اولین عدد مربوط به فشار سیستولیک یا ماکزیمم و دومی مربوط به فشار دیاستولیک یا مینیمم است.

فشار خون بالا عبارت است از افزایش فشار وارده از جریان خون به دیواره رگ‌های خونی. فشار خون بالا گاهی «قاتل بی‌صدا» نامیده می‌شود چرا که تا مراحل انتهایی اغلب هیچ علامتی ندارد.
باید توجه داشت که فشار خون به طور طبیعی در اثر استرس و فعالیت بدنی بالا می‌رود. اما فردی که دچار بیماری فشار خون بالا است هنگام استراحت نیز فشار خونش بالاتر از حد طبیعی است. رژیم‌های نادرست غذایی، مصرف زیاد غذاهای چرب و پرنمک، بی‌تحرکی و زندگی ماشینی از جمله عوامل مستعد کننده برای ابتلا به بیماری فشار خون بالاست.

علایم شایع فشار خون بالا :

بسیاری از افرادی که دچار فشار خون بالا هستند ، احساس بیماری ندارند و حال آنان خوب است . در مواردی که فشار خون خیلی بالا میرود، سردرد و گاهی اوقات نیز تنگی نفس و خونریزی از بینی رخ میدهد .علایم سردرد و سرگیجه ، خواب آلودگی ، گیجی ، کرختی و مور مور شدن در دست ها و پاها ، خونریزی از بینی و تنگی نفس شدید مربوط به بالا رفتن خون بطور بحرانی هستند.

علل فشار خون بالا :

از هر ده نفر مبتلا به فشار خون بالا، در نه نفر آنها، یعنی در90 درصد آنها علت دقیق برای فشار خون شناخته نشده است. این نوع فشار خون، نوع اولیه فشار خون بالا نامیده می‌شود. در تعداد کمی از افراد مبتلا به فشار خون بالا‌ (نوع ثانویه فشار خون بالا) عواملی همچون تنگ شدن سرخرگ کلیوی و یا اختلال در تولید هورمون‌های مترشحه از غدد فوق کلیوی و بیماری‌های بافت کلیه در ایجاد بیماری نقش دارند.

عوامل مستعد کننده بیماری :

* کشیدن سیگار

* چاقی و اضافه وزن

* بیماری دیابت

* کم تحرکی بدن مثل نشستن طولانی پشت میز کار و ورزش نکردن

* مصرف زیاد نمک و غذاهای شور یا چربی اشباع شده

اگر پزشک تشخيص داده که به پرفشاري خون مبتلا هستيد، حتماً سعي کنيد کلسترول خون تان را کاهش دهيد تا خطر سکته هاي قلبي و مغزي کاهش يابد.

* مصرف کم کلسیم، پتاسیم و منیزیم در غذاها

* کمبود ویتامین D در بدن

* مصرف الکل

* استرس

* افزایش سن

*-سابقه خانوادگی ابتلا به فشار خون بالا

*-بیماری مزمن کلیوی

پیشگیری :

وزن‌تان را کنترل کنید.

مرتب ورزش کنید.

مصرف روزانه نمک را کم کنید

از رژیم غذایی حاوی میوه و سبزیجات فراوان و غذاهای حاوی پتاسیم مانند دانه‌های سبوس دار و خشکبار استفاده کنید

اگر سابقه خانوادگی فشار خون بالا وجود داشته باشد، فشار خون باید حداقل سالی یکبار کنترل شود

اگر باردار هستید، مرتب برای انجام مراقبت‌های دوره بارداری به مراکز درمانی مراجعه کنید تا ضمن انجام سایر مراقبت‌ها فشار خون شما نیز به موقع کنترل شود

عوارض بیماری :

سکته مغزی

حمله قلبی

نارسایی احتقانی قلب

ورم ریه

نارسایی کلیه

آسیب چشمی

اگر فشار خون بالا زود تشخیص داده شود تغییر غذایی ، ورزش ، کنترل استرس ، ترک دخانیات معمولاً باعث پیشگیری از بروز عوارض می شود

 

ارسال نظر


کد امنیتی
بارگزاری مجدد

برای جوابدهی اینترنتی تصویر زیر راکلیک کنید